studio & J interieurontwerp

Voor mij is een interieur niet compleet als er geen planten (of desnoods mooie bloemen) in staan. In mijn interieurontwerpen neem ik ook altijd wel een stukje groenstyling met één of liefst meerdere mooie planten én potten op te nemen.

Zo kwam ik van grote planten langs planten in groepen uit bij verticaal ’tuinieren’. Absoluut voor de gevorderde groene vingers maar wat een effect! En als er dan toch een stijgende lijn in zit kun je ook nog de lucht in. En dat dit niet alleen mooi is op je balkon of terras laat de laatste foto zien. Dit is een Nederlands ontwerp van Fedor van der Valk. Zijn String Gardens vragen minder ruimte en hoogte maar het effect is er niet minder om. Zelf een poging wagen een hangend tuintje te maken? Hier op Design Sponge de complete DIY instructie.

groen inspiratie voor in huis

Enkele stylingtips

  • Zorg er wel altijd voor dat de potten dezelfde kleur hebben. Het soort, materiaal en formaat kan dan (bijna) onbeperkt verschillen.
  • Beter één grote plant dan hier en daar wat kleine exemplaren. De ruimte lijkt hierdoor groter en rustiger.
  • In plaats van je planten over de hele ruimte te verspreiden, kun je ze beter in een groep(je) bij elkaar zetten.
  • Mix niet teveel planten met een bont (meerkleurig) blad. Variatie in bladsoort en -vorm, grof  tot fijn, en groentint geeft al snel een mooi beeld.
  • Check voordat je tot kopen overgaat altijd of een plant geschikt is voor de plek waarop je hem wilt gaan zetten. Bij iedere bloemist of tuincentrum kunnen ze je hier in adviseren.

Have fun en laat je gaan!

Pin It on Pinterest

Share This