Een trend is altijd een reactie op een ontwikkeling in de wereld, een gevolg van culturele en sociale ontwikkelingen. Veel mensen hebben nu behoefte aan zachte en natuurlijke materialen om een gevoel van veiligheid in hun omgeving te creëren. Een ontwikkeling die we voor covid-19 al zagen maar die hierdoor zeker verstrekt is.

We zien natuursteen zoals marmer en hout in combinatie met hoogpolige tapijten en meubels met teddystof. De vriendelijke vormen en zachte stoffen met warme kleuren zijn daarnaast ook een reactie op de hardere lijnen en materialen uit de industriële trend die nu toch echt over zijn hoogtepunt heen is.

Hoe pas je zo’n trend nu in je eigen interieur toe?

Laten we voorop stellen dat je echt niet iedere trend hoeft te volgen. Net als met modetrends past niet iedere interieurtrend bij jouw stijl. Op social media lijkt het wel of iedereen er hip bijzit maar geloof me, dat is echt niet zo.

Wil je je interieur opfrissen dan kun je wel de elementen uit zo’n trend gebruiken die je aanspreken. Door een vorm, materiaal of een trendkleur toe te passen in accessoires volg je een trend op jouw eigen wijze. Maak een mooi groepje van enkele items en je hebt een prachtige, hippe blikvanger. Ga vooral niet overal spulletjes neerzetten. Dit creëert alleen maar onrust en een rommelig beeld. Investeer in een paar mooie items, kijk wat je nog hebt en maak 2 of 3 groepjes. Een paar kussens of een plaid in de juiste kleur en je hebt een nieuwe look.

studio & J interieurontwerp

 

Ben je op een gegeven moment weer toe aan iets anders dan betekend dit ook niet meteen een hele make-over. Een wandje met een nieuwe kleur of behang, enkele nieuwe accessoires en je zit er weer helemaal anders bij.