studio & J interieurontwerp

Altijd weer een struikelblok. Erg leuk al die vakantie kiekjes, kaarten en mooie kunstwerken maar hoe geef je ze nu een plek in je interieur? Natuurlijk kun je ze lukraak door je huis hangen maar wanneer je ze mooi groepeert op één plek komen ze veel meer tot hun recht. Om tot een mooi geheel te komen, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken:

 

De lijsten

  • heb je veel foto’s etc. met kleur zorg er dan voor dat de lijsten in één kleur zijn. Zwart versterkt kleur mooi maar wanneer dit niet in je interieur past kun je ook kiezen voor wit of hout.
  • zijn je beelden allemaal van dezelfde kleur (bv zwart/wit of sepia) dan houd je waarschijnlijk van sober en neem je alle lijsten in één kleur. Om het dan iets spannender te maken kan het leuk zijn om dan wel verschillende soorten lijsten te nemen. Een vlakke lijst en een lijst met een relief geven een mooi effect.
  • wil je de aandacht echt vestigen op de foto? Kies dan voor lijsten met een minimale rand. Ook een rand in de kleur van de muur geeft dit effect doordat de lijst wegvalt tegen de muur.

vlnr: hkliving/witanddelight/stylizimoblog

Waar let je op bij je compositie

  • test je compositie eerst door alles op de grond uit te leggen. Wanneer je de perfecte combi eenmaal gevonden hebt dan kun je papier in de maat van de lijsten op de muur plakken om de juiste hoogte te bepalen.
  • een goede compositie wordt bij elkaar gehouden door de lijnen die het geheel verbinden. Dit doe je door bv. de buitenste lijsten allemaal binnen een (denkbeeldig) kader hangen of door binnen de compositie (denkbeeldige) lijnen te maken waarlangs je de lijsten houdt. Als de plek waar je de lijsten ophangt al voor een bepaalde lijn zorgt, gebruik deze dan vooral als uitgangspunt voor je compositie
  • een goede hoogte is wanneer het middelpunt (of focuspunt) van de compositie op ooghoogte hangt. In een hal is dit dus hoger dan bij de zithoek!

vlnr: roomed/bloodandchampagne/ikea

Wil je nu niet in de muur boren dan is een kast, een plank of zelfs de vloer ook een perfecte tool om je expositie tentoon te stellen. En anders zijn er nu zo veel leuke tapes (masking of washi tape) te koop die ook weer makkelijk te verwijderen zijn. Ook erg leuk (ik gebruik deze zelf regelmatig) is om een canvas schildersdoek omgedraaid neer te zetten en de kaders van het frame te gebruiken.

vlnr: bodieandfou/saramedinalind/apartmenttherapy

Mocht je geen eigen foto’s willen gebruiken dan zijn er online veel aanbieders van mooi beeldmateriaal. Zelf vind ik Etsy  altijd een leuke bron, Werk aan de muur heeft een breed aanbod, Eventide Collective is goed voor dromerige landschappen en het Nederlandse Ixxi bied je een  kant-en-klaar kunstwerk.

Foto header: Ethnic Chic

Pin It on Pinterest

Share This