studio & J interieurontwerp

Een eerste indruk maak je maar één keer en dat geldt dus ook voor je huis. Niet dat het het streven nu is om anderen te imponeren met je huis, je moet er vooral fijn wonen. Toch is de hal wel het visitekaartje van je huis. Denk maar eens na, als je bij een ander binnenstapt denk je wel meteen een idee te hebben wat er achter de volgende deur schuilt. Gek eigenlijk dus dat in de meeste huizen de hal vooral de plek is voor jassen, tassen, schoenen en wat we nog meer acuut kwijt moeten.

Toen je je huis kocht heb je waarschijnlijk de muren gesausd en een kapstok opgehangen en daar is het sindsdien bij gebleven. Jammer want er kan zoveel meer zonder dat het erg veel werk is en het resultaat is naast een mooi plaatje vooral ook een opgeruimde hal. En daar waar het mooi en opgeruimd is zul je ook minder snel weer troep maken!
Laat mij je nu inspireren en meteen ook wat praktische tips geven.

Creëer Opbergruimte

Zorg er allereerst voor dat je opbergruimte creëert. Dit kan in de vorm van een kastje, bakken of een bankje met klapdeksel. Wanneer dat wat je ook doet sterk genoeg is om op te zitten, houd je bv. de schoenen ook bij de opbergplek en zullen ze minder snel rond gaan slingeren.

Maak het praktisch

Door een deel van de muur in een andere (donkerdere) kleur te schilderen geef je niet alleen een leuk effect. Als je hiervoor afneembare muurverf of een lakverf gebruikt, bescherm je de muur meteen ook tegen strepen en vlekken van bv. schampende tassen.

Investeer in een goede droogloopmat. Niet het meest leuke item om te shoppen maar een goede droogloopmat houdt een hoop troep en nattigheid vast. Niet alleen je hal blijft schoner, de rest van je huis ook.

Denk ook eens verder dan de standaard opberg oplossingen. Leuke houten kratjes, een oude ladder of pallet kunnen prima dienst doen als jouw eigen gepimpte opbergplek.

Zo laat je je hal groter lijken

Niet iedereen is gezegend met een grote ruime hal. Toch is er van een kleine, smalle hal ook nog genoeg leuks te maken. Truc is om de ruimte groter te doen lijken. De makkelijkste manier is met spiegels aan muren die haaks op de voordeur staan (hier is de reflectie en dus het effect het grootst). Verder kun je denken aan breedte strepen op de muur en/of vloer en de voordeur in een contrasterende kleur. Opbergen kun je hier het best doen in schoenenkastjes. Deze zijn minder diep dan een kast en dus perfect voor een smalle ruimte.

Voeg persoonlijkheid toe

Dat de hal zich prima leent om een spetterende eerste indruk te geven laten de laatste twee foto’s zien. Ik ben zelf helemaal weg van de eerste met zijn eigen samengestelde fotobehang en zou graag eens zo’n mooie, persoonlijke muur maken.

Foto’s en kunstwerkjes zeggen ook veel over de bewoners. Als dit jouw passie is laat dit dan zien in je hal. Hang niet lukraak wat dingen op maar denk goed na over een compositie. Vertelt het een verhaal, zit er een rode draad in bv de kleur?  Maak je eigen mini expositie. En zorg ervoor dat het dat ook blijft en niet een tweede koelkastdeur met roosters, werkjes en briefjes wordt.

vbnd,vlnr: etsy/ pinterest/karwei/dustjacketattic/atelierrueverde/pinterest/apartmenttherapy/vtwonen/hansmossel
Foto header: my domaine

Pin It on Pinterest

Share This